Sivut

perjantai 12. kesäkuuta 2015

Kaunein tuska (ja vaivihkainen kirjavinkkaus)

On olemassa kahdenlaista kauneutta: kauneutta, joka tekee onnelliseksi ja säväyttää - kuten pilvetön juhannusyö järven rannalla - sekä riipivää, sydäntä raastavaa kauneutta, joka itkettää - kuten  kahden pojan välinen rakkaus ja viimeinen suudelma kivitiikerin selässä eeppisen lopputaistelun jälkeen Siiri Enorannan romaanissa Nokkosvallankumous.

Lähes jokainen kirjoittaja saa sanoillaan luotua ensinmainittua kauneutta. Jos saa luotua sitä toista kauneutta, on hyvin taitava. Jos saa luotua sitä toisenlaista kauneutta, on noita. Noita, joka saa ihmiset rakastamaan tuskaa. Noita, joka leikkii toisten tunteilla kuin nukketaiteilija marionettenuken raajoilla. Noita, joita poltettiin keskiajalla rovioilla. 

Tiedätkö tuntee, kun sydäntä särkee, silmät tulvivat yli ja pää lumoutuu kynän taidokkaista kiemuroista. Sen on oltava mustaa magiaa ja Pimeyden loitsuja, mutta ainakin se on kauneinta maailmassa. 




Haluan vielä pyytää hiljaisen hetken sir Christoper Leelle, joka nukkui pois viime viikolla 93 vuoden kunnioitettavassa iässä. Hän oli kuuluisa brittiläinen näytteli yli 300:ssa elokuvassa ja TV-sarjassa. Näyttelemisen lisäksi hän oli taitava muusikko ja rakastettava aviomies. Christopher Lee on tunnettu varsinkin kreivi Draculan, Frankensteinin ja Saruman-velhon rooleista. Guinnesin ennätyskirjan mukaan Lee on tehnyt eniten elokuvaia ja häb onkin voittanut monta palkintoa. Lee lyötiin myös ritariksi Englannin kuningattaren johdosta. (Christopher Lee oli hyvin kiintynyt Suomeen)
Lee teki rakastamaansa työtä ihan loppuun asti; häneltä jäi kuvaukset kesken. Siitä huolimatta kunnioittakaamme hänen muistoa aina Leen upeaa roolisuoritusta katsoessamme ja rakastakaamme tätä upeaa ja legendaarista näyttelijää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti